Dutch English

Toertocht

Zeeland is een verzameling eilanden, Land in Zee.

Elk eiland heeft zijn eigen karakter. Eigenlijk bestaan er geen Zeeuwen, maar Walchenaren, Bevelanders enz. .Toch is er een eiland dat van alle Zeeuwen is en dat is Neeltje Jans.

Neeltje Jans, bekend van de stormvloedkering, prachtige natuur en Deltapark Neeltje Jans, het grootste Zeeuwse attractiepark.

Maar Neeltje Jans is inmiddels ook bekend door het wielrennen. In 2010 een doorkomst met tussensprint van de Tour de France. In 2015 zelfs een heroïsche finish locatie van de Tour de France.

Als je Zeeland op de fiets wil verkennen is Neeltje Jans voor een toertocht en geweldig startpunt.

Een toertocht brengt je over Schouwen-Duiveland, Zuid- en Noord-Beveland en je komt over de beroemde Zeeland brug en natuurlijk de Stormvloedkering.  En je fietst over het parcours van de Tacx Pro Classic Ronde van Zeeland.

Als je dan later de beelden terugziet waar de profrenners een beslissende demarrage maakten, kan je zeggen dat je erbij was en op diezelfde plek ook gefietst hebt.

De toertocht die op dezelfde dag verreden wordt als de profwedstrijd is daarom een fantastische aanvulling. Nooit eerder kende Zeeland zo’n herkenbare typisch Zeeuwse toertocht.

Er kan gekozen worden voor een tocht van 30, 70 of 120 km en ik beveel deze tocht voor alle wielertoeristen aan. Wil jij fietsen, maar je familie niet? Geen probleem het eiland heeft genoeg recreatieve mogelijkheden om je familie bezig te houden.

Op deze website van de Tacx Pro Classic Zeeland kan je meer informatie daarover vinden.

Ik heet jullie allemaal welkom op 14 oktober a.s.

Bert van de Hoef, directeur Deltapark Neeltje Jans.

www.neeltjejans.nl

 

Toertocht 30km


Toertocht 75km


Toertocht 129km


Parcours

Download hier de routebeschrijving.

Download

Verhalen

Achtergrondverhalen van renners en betrokkenen.

Lees verder