Dutch English

Tips voor een mooie wielerdag

10 oktober 2019

De 3e Tacx Pro Classic wordt a.s. zaterdag, 12 oktober 2019 verreden.

Zo vaak mogelijk de renners zien passeren? Dit zijn onze tips:

U start zaterdagochtend op de Dam in Middelburg. Hier parkeren alle teambussen en kunt u uw favoriet(en) van dichtbij zien en een foto en/of handtekening scoren! Gaat u wellicht op zoek naar de wereldkampioen Marc Hirschi of naar één van onze 4 deelnemende Zeeuwen? Om 12.00 uur staat u uiteraard op het Abdijplein voor de presentatie van de ploegen en om 12.30 uur weer terug op de Dam voor de start.

Na de start rijdt u naar Vlissingen en zoekt u een mooi plekje op de Boulevard. Nergens anders ter wereld komen wielrenners en groot scheepvaartverkeer zo dicht bij elkaar. De renners worden rond 13.15 uur op de Boulevard verwacht.

Het peloton duikt dan de Zak van Zuid-Beveland in tot Yerseke en gaat vervolgens richting Noord-Beveland. Kiest u voor de waaiers op de Kattendijksedijk (plm. 14.50 uur) of kiest u voor de klim de Zeelandbrug op (plm. 15.20 uur)?

Tenslotte rijdt u voor de finale van de koers naar de Stormvloedkering waar u bij Deltapark Neeltje Jans kunt parkeren. Daar volgen, vanaf 15.58 uur, twee doorkomsten en tenslotte de finish.

De volledige route met doorkomsttijden vindt u onder het kopje parcours.

Fietst u liever zelf op het parcours?
Schrijf dan in voor de Tacx Classic Zeeland, u heeft de keuze uit 2 afstanden (75 of 130 km.). Na de gedane inspanning staat u eerste rang voor de doorkomsten en finish van de profs. Inschrijven en meer informatie op www.tacxclassiczeeland.nl