Dutch English

Het parcours

De geografische vorm van onze provincie biedt prachtige uitdagingen voor het parcours van de Tacx Pro Classic.
Waar in het verleden het ontbreken van verbindingen de route beperkte, hebben we nu ongekende mogelijkheden voor een prachtige, afwisselende wedstrijd.
Van de brede Westkapelse Zeedijk tot de kronkelende bloemdijken in Zuid-Beveland, van vol op de wind op de Zeelandbrug en Oosterscheldekering tot de beschutte doorkomsten van steden en dorpen. Het parcours van de Tacx Pro Classic biedt alles voor een mooie wedstrijd.

De Tacx Pro Classic wordt verreden tussen startplaats Middelburg en de finish op Neeltje Jans. Daartussen krijgen de renners heel wat voor de kiezen. De altijd waaiende Zeeuwse wind zal de scherprechter zijn, het rijden in waaiers vergt het uiterste van de renners. Mis je de eerste waaier dan mis je wellicht direct het uitzicht op een goede klassering.

Het parcours van de Tacx Pro Classic begint op Walcheren (met o.a. een passage van de Boulevard van Vlissingen), gaat door Zuid-Beveland, over de dam naar Noord-Beveland en over de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland. Om vervolgens via de Oosterscheldekering terug te keren op Noord-Beveland voor een korte ronde van 20 km. Dan volgt de 1e passage van de finishlijn, waarna nogmaals de ronde over Noord-Beveland gereden wordt. Tenslotte bereiken de renners na 200 km. de finish op Neeltje Jans.

Download hiernaast de volledige routebeschrijving met doorkomsttijden!

Zie het Rondeboek (PDF, 8 Mb) voor kaarten van route, start en finish.

 

 

Parcours

Klik hier voor de link naar de routebeschrijving.

Bekijk route

Verhalen

Achtergrondverhalen van renners en betrokkenen.

Lees verder