Dutch English

Het parcours

De geografische vorm van onze provincie biedt prachtige uitdagingen voor het parcours van de Tacx Pro Classic.
Waar in het verleden het ontbreken van verbindingen de route beperkte, hebben we nu ongekende mogelijkheden voor een prachtige, afwisselende wedstrijd.
Van de brede Westkapelse Zeedijk tot de kronkelende bloemdijken in Zuid-Beveland, van vol op de wind op de Zeelandbrug en Oosterscheldekering tot de beschutte doorkomsten van steden en dorpen. Het parcours van de Tacx Pro Classic biedt alles voor een mooie wedstrijd.

De Tacx Pro Classic wordt verreden tussen startplaats Middelburg en de finish op Neeltje Jans. Daartussen krijgen de renners heel wat voor de kiezen. De altijd waaiende Zeeuwse wind zal de scherprechter zijn, het rijden in waaiers vergt het uiterste van de renners. Mis je de eerste waaier dan mis je wellicht direct het uitzicht op een goede klassering.

Het parcours van de Tacx Pro Classic begint op Walcheren (met o.a. een passage van de Boulevard van Vlissingen), gaat door Zuid-Beveland, over de dam naar Noord-Beveland en over de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland. Om vervolgens via de Oosterscheldekering terug te keren op Noord-Beveland voor een korte ronde van 20 km. Dan volgt de 1e passage van de finishlijn, waarna nogmaals de ronde over Noord-Beveland gereden wordt. Tenslotte bereiken de renners na 200 km. de finish op Neeltje Jans.

Download hiernaast de volledige routebeschrijving met doorkomsttijden!

 


Fietsen is een feest!.....

Voor de één wat meer dan voor de ander.

Voor wie er wat meer moeite mee heeft, omdat ’ie beperkt is in zijn of haar mogelijkheden, mag dat toch zeker geen probleem zijn!?

Zéker niet als het aan de leden van Rotary Club Zierikzee ligt: zij zijn bereid om met praktische hulp en begeleiding de cliënten van het Gors en Arduin in staat te stellen aan de mooiste stukjes van deze Zeeuwse Wielerronde deel te nemen.

Doe mee!.. en maak in levenden lijve de start van de Cours in hartje Middelburg mee; geniet samen met ons van de leuke attracties op Deltapark Neeltje Jans en leg zelf de speciaal voor jullie uitgezette 8 kilometers per fiets af en kom als een held over de finishstreep heen!

Kom op: schrijf je in of geef je op bij je afdelingscoördinator of vrijwilliger.

Om praktische redenen is het aantal deelnemers voor dit programma beperkt tot 50.

Parcours

Download hier de routebeschrijving.

Download

Verhalen

Achtergrondverhalen van renners en betrokkenen.

Lees verder