Dutch English

Persbericht

27 februari 2017

De aankomst van de tweede etappe van de Tour de France in 2015 heeft niet alleen mooie beelden van Zeeland over de wereld verspreid, maar heeft ook aangetoond dat een etappe in Zeeland doorslaggevend kan zijn voor de eindoverwinning in de Tour de France. De aankomst op Neeltje Jans was dan ook een van de voorwaarden van de nieuwe hoofdsponsor Tacx om de Ronde van Zeeland hier te laten finishen.

Een keuze die, zowel door de Provincie Zeeland als door het organisatiecomité, graag werd ingevuld.

Men is dan ook verheugd mee te kunnen delen, dat op 14 oktober 2017 de Tacx Pro Classic zal worden verreden.

En met Middelburg als startplaats ontstaat er weer een parcours dat in grote lijnen de eerste edities benaderd.

De Deltawerken hebben het mogelijk gemaakt, om de twee indrukwekkendste bouwwerken van Zeeland: de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering te betrekken in de route. Niet voor niets wordt de Oosterscheldekering o.a. gebruikt voor het NK tegenwindfietsen. Hierdoor is er niet alleen een selectief parcours, maar kan men ook de schoonheid van Zeeland als fietsprovincie laten zien.

Met twee doortochten en aankomst op de Oosterscheldekering gaat de wind zeker een rol spelen in de finale van de koers. We mogen vast stellen, dat een mooi onderdeel van de wielersport het waaierrijden hier volledig tot zijn recht kan komen. Het nu uitgezette parcours wordt de komende jaren gehandhaafd, waarmee het klassieke karakter van de Tacx Pro Classic wordt gewaarborgd. De Tacx Pro Classic wil hiermee de klassieke afsluiter van Europa worden. Een klassieker geregeerd door de wind. Oer Zeeuws!!

=========================================================================

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij:

Kees Bal (voorzitter)                          president@tacxproclassic.nl

Anton Bitter (wedstrijdsecretaris)      info@tacxproclassic.nl

Website:                                             www.tacxproclassic.nl