Dutch English

Geslaagde eerste editie Tacx Pro Classic en Tacx Classic Zeeland

22 oktober 2017

Zeeland = wind, water en wielrennen en dat is zaterdag 14 oktober weer bewezen! We kunnen daar voor deze editie nog de stralende zon aan toevoegen. 

's Ochtends in alle vroegte was het al een drukte van belang in het Provinciehuis waar de permanence gevestigd was. De safety meeting, jury- en ploegleidersvergadering, de ontvangst van de motorbegeleidingsteams en de verkeersregelaars, een dikke bandenrace en ga zo maar door. Ondertussen werd op Neeltje Jans verder gewerkt aan de opbouw van de finishlocatie en de VIP-tent. Terwijl daar op datzelfde moment de eerste toerrijders arriveerden voor hun Tacx Classic Zeeland.

Om 13.00 uur werd onder toeziend oog van de heer en mevrouw Tacx senior het startschot gegeven en vertrokken 116 wedstrijdrenners voor de wedstrijd over 200 km. De eerste toerders hadden hun tocht door Zeeland er toen al op zitten. Op Omroep Zeeland hoorden we hun enthousiaste reacties. Na een prachtige koers met een aanwakkerende westenwind, was de finale ongekend spannend. De laatste vluchters wisten net buiten de greep van het peloton te blijven. Dat leverde een compleet Nederlands podium op met Timo Roosen als winnaar, Taco van der Hoorn op de 2e plaats en Dylan Groenewegen als 3e.

Met de hulp van zeer veel vrijwilligers en sponsoren is het mogelijk gemaakt deze wedstrijd en toertocht te organiseren. Namens bestuur en comité wil ik graag iedereen heel hartelijk bedanken!!

De televisiebeelden zijn ook zeer goed bekeken. Uit de voorlopige kijkcijfers blijkt dat zeer veel Nederlandse en Belgische televisiekijkers onze wedstrijd wisten te vinden op Eurosport en Omroep Zeeland, alsmede op het Facebook-kanaal. 

Kortom, we kunnen samen terugkijken op een zeer geslaagd wielerevenement in Zeeland!

Noteert u alvast in uw agenda: zaterdag 13 oktober 2018 de 2e editie van de Tacx Pro Classic!!

Namens de organisatie,
Kees Bal